Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mecseki medvehagymás tészta

MME MME
2 4/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tésztát megfőzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük, majd lecsepegtetjük.

2.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd rátesszük a megmosott, lecsepegtetett és csíkokra szabdalt medvehagymát, és a lobogó tészta sós vizéből egy keveset ráöntve pár percig pároljuk.

3.

A megfonnyasztott medvehagymához hozzáadjuk a felaprított cseresznyepaprikát vagy pepperónit, majd megsózzuk és megborsozzuk.

4.

Ezután hozzákeverjük a kifőtt tésztát, átforgatjuk, és gőzölgőn, juhsajt forgácsokkal tányérokra halmozzuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss