Elkészítése: A sütőt 200 fokra melegítjük. Egy 20-22 cm átmérőjű kerek tortaformát kizsírozunk és kilisztezünk. A tojássárgáját a cukorral és a szódabikarbónával fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a diót, és jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és evőkanállal a tésztába forgatjuk. Végül a zsemlemorzsát és a mazsolát is beleszórjuk, s a kikent formába simítjuk. A sütőbe tolva 15 percig sütjük, majd anélkül, hogy a sütőajtót kinyitnánk, a lángot 180 fokra visszavesszük. Így még addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza (20-25 perc). A sütőt elzárjuk, de a tésztát nyitott sütőajtóval még kb. tíz percig benne hagyjuk. Utána a szélét meglazítva, rácsra vagy deszkára borítva hagyjuk kihűlni. Mialatt a tészta sül, a krémet is elkészíthetjük: a tojássárgáját a porcukorral, a kakaóval és a vajjal vagy margarinnal habosra kikeverjük. A kihűlt tésztát két lapba vágjuk, és a krémmel megtöltjük, bevonjuk. A tetejét hideg vízbe mártott villával kicifrázzuk (megkarmoljuk), és mazsolaszemekből szőlőfürtöt vagy más mintát rakhatunk rá. Legalább egy napra behűtjük tálalás előtt.