Mazsolás-zabpelyhes keksz (súlykontroll)

Hozzávalók

  • 1 dl natúr joghurt
  • 9,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 9,5 dkg nyírfacukor
  • 1 db tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk fahéj
  • 1/4 tk só
  • 12 dkg zabpehely
  • 5 dkg mazsola
  • 1/2 rúd vanília (vagy aroma)

Elkészítés

    1.

    A tojást a joghurttal összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót. Ha már simára kevertük, beleöntjük a zabpelyhet is. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, a lisztet és a sütőport. Alaposan összedolgozzuk, végül hozzáadjuk a vaníliát és a mazsolát.

    2.

    Egy jól formázható masszát kapunk, amiből kb. 11-12 darab kis kerek lepényeket formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

A súlykontroll program 3. szakaszában fogyasztható.

Husika120
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek