Keress receptre vagy hozzávalóra

Mazsolás zabkekszek

Hozzávalók

  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg nádcukor
  • 2 db tojás
  • 17,5 dkg liszt
  • 25 dkg zabpehely
  • 15 dkg mazsola
  • 1 tk őrölt fahéj
  • pár csepp vaníliaaroma

Elkészítés

    1.

    A vajat a nádcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és az aromát is. Beleszitáljuk a lisztet, a fahéjat és 1 csipet sót. Végül hozzáadjuk a zabpelyhet és a mazsolát, majd az egészet összedolgozzuk.

    2.

    A masszából kis kupacokat halmozunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kilapítjuk, és 180 fokra előmelegített sütő középső részében 12–15 percig sütjük. Végül a sütőből kivesszük a kekszeket, hagyjuk kihűlni, és tálaljuk.

Ezek a zamatos kekszek légmentesen becsomagolva 1 hétig is megőrzik frissességüket!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin