Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-vaníliás almatorta

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg hideg vaj
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 70 dkg alma
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg mazsola
  • Az öntethez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • A díszítéshez:
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 piros alma
  • 1 dl tejszín
  • 20 szem mazsola

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a lisztet a cukorral, a vajjal és a tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.

Az almát meghámozzuk, 8 gerezdre vágjuk, kimagozzuk. Összekeverjük a cukorral, a citromlével, a fahéjjal, a mazsolával. Az öntethez a pudingport simára keverjük a cukorral, a tojással és a tejjel.

A tészta 3/4 részét lisztezett deszkán kb. 28 cm átmérőjű körré kinyújtjuk. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a peremére is jusson. Az alját villával megszurkáljuk, és beleöntjük az almát, majd egyenletesen elosztjuk rajta a vaníliás öntetet.

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Rácsosan a tortára fektetjük, a széleket összenyomkodjuk a torta peremével. A sütőben kb. 1 órát sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A tortát tálcára emeljük, megszórjuk porcukorral. Az almát vékony szeletkékre vágjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, és a torta peremére habrózsákat nyomunk belőle. Az almacikkekkel és mazsolával díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss