Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mazsolás túrótorta II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg margarin
  • 2 tojás
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 75 dkg zsírszegény túró
  • 1 rúd vanília
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg mazsola
  • A mázhoz:
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet összedolgozzuk a sütőporral, a cukorral, a margarinnal, a tojással, cipóvá formázzuk, 30 percre betesszük a hűtőbe.

    A töltelékhez a margarint megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, 1 tojássárgáját félreteszünk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, a vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk. A túrót simára keverjük a cukorral, a vaníliával, a pudingporral, a maradék 3 tojássárgájával, a margarinnal, és végül a mazsolát is beleforgatjuk.

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kikenünk és kilisztezünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztát körré nyújtjuk, a formába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Belesimítjuk a túrós tölteléket. A mázhoz a félretett tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a cukorral, és a tortára kenjük.

    A sütőben kb. 55 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Gyümölccsel és tejszínhabbal díszítve is tálalhatjuk. Csak hidegen szeleteljük!

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin