Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, cukorral, sóval és a tojássárgával, azután annyi tejfölt adunk hozzá, hogy szépen összeálljon.
Kinyújtjuk akkorára mint a tepsi mérete, beletesszük, villával megszurkáljuk, és a sütőben félig megsütjük.
Elkészítjük a tölteléket. A túrót szitán áttörjük. A tojások sárgáját elkeverjük, és 1,5 dl tejföllel, 10 dkg porcukorral, a megtisztított és tiszta ruhában átdörzsölt mazsolával. Hozzávegyítjük az áttört túrót, és végül a tojások fehérjéből vert kemény habot.
Az elősütött tésztán a tölteléket elsimítjuk, a tetejét megkenjük tejföllel, és a sütőben világosra sütjük.
Még melegen megszórjuk a vaníliás cukorral elkevert porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre