Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-sárgabarackos csirke

MME MME
2/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mazsolát és a sárgabarackot előző nap beáztatjuk a rumba. Egy-két kanálnyi olajon megpirítjuk a kettévágott combokat, amit előtte sóztunk, fűszereztünk. Hirtelen mindkét oldalukon *kérgesre* sütjük. Hozzádobjuk a karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. A sütőtál aljára öntjük a bort, rárétegezzük a csirkehúst, a hagymát, befedjük alufóliával, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Levesszük a fóliát, megpirítjuk a tetejét. Miközben a hús sül, elkészítjük a mártást. A cukrot felhevítjük a serpenyőben, rádobjuk a mazsolát és a barackot, néhány percig pároljuk (csak rázogassuk, mert így szebb az állaga) felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk és kész! A legvégén rádobjuk a vajat, ettől szép fényes lesz a mártásunk. Rizzsel tálaljuk, díszítsük petrezselyemlevéllel!!!

Megjegyzés

Nagyon finom és kiadós, laktató!! Előtte laza levest tálalj, hogy élvezd az ízeket (mármint férjen beléd a csirke is). - MME

Ezek is érdekelhetnek