Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mazsolás rizsfánk

default user icon

Hozzávalók

  • 12,5 dkg rizs
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 2 ek vaj (30g)
  • 1-2 csipet fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 nagy maréknyi mazsola(aki szereti)

Elkészítés

    1. A rizst puhára főzzük, kétszeres mennyiségű vízben, majd langyosra hűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját és a vajat elkeverjük a kifőtt rizsben, fahéjjal, citromhéjjal ízesítjük.
    2. A lisztbe keverjük a sütőport, majd ezt is hozzákeverjük a rizshez, végül a cukrokkal keményre vert tojáshabot és a mazsolát forgatjuk bele a masszába.
    3. Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, tálalásnál porcukorral hintjük.

     

Megjegyzés

Megmaradt főtt rizsből,vagy tejberizsből is készülhet.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin