Az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben elmorzsolom, tetejét megszórom liszttel, felfuttatom, akkor jó, ha az egész hab már. A lisztet tálba teszem és a hozzávalókból géppel közepesen lágy tésztát dagasztok.
A végén pár keveréssel a jól megmosott mazsolát is belekeverem. Letakarom, a tetejét megszórom liszttel, a duplájára kelesztem. Amikor megkelt deszkára borítom, két részre osztom a tésztát, majd mindkét részt 4 felé, és 4-4 rudat sodrok belőlük. Végüket összefogom és befonom. Zsírozott tepsibe teszem a kalácsokat és még itt is hagyom kelni fél órát. Tojássárgával lekenem, majd előre melegített sütőben, közepesnél kicsit erősebb hőmérsékleten szép aranybarnára sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre