Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
  • 6,5 dkg csokoládé (46 %-tej)
  • 6,5 dkg vaj
  • 8,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 3,5 dkg liszt
  • Az első túrós réteghez:
  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj
  • 2 g zselatin
  • mazsola
  • A második túrós réteghez:
  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj
  • 2 g zselatin
  • mazsola
  • tortadara a szóráshoz
  • A tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé (tejcsokoládés)

Elkészítés

    Elkészítés: A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük.

    A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az egész tojást, majd a lisztet is. Pár perc alatt simára keverjük, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét is. Egy 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük (légkeverésnél 150 fokon 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve rácsra tesszük és teljesen kihűtjük, ha kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla.

    Az első túrós réteghez a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat. (Aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele.) A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós masszához keverünk.

    A teljesen kihűlt tortát visszahelyezzük a formába, majd rákanalazzuk a túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a töltelék kellően megdermedjen (kb. 1 óra).

    A második túrós réteghez a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat. (Aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele.) A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós masszához keverünk.

    A hűtőből kivesszük a tortát, majd jól megszórjuk tortadarával. Ezután rákanalazzuk a második réteg túrós tölteléket, tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd visszahelyezzük a hűtőbe, hogy a töltelék megdermedjen (kb. 1 óra).

    A csokoládébevonathoz a tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd simára keverjük. A hűtőből kivett torta tetejére csorgatjuk, majd visszatesszük pár percre a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Keszler Zita 4 évvel ezelőtt
Bocsanat nem ez a recept volt hanem a mascarpones turo rudi torta
Keszler Zita 4 évvel ezelőtt
Most csinaltam eloszor, nekem nem lett kesz 40 perc alatt, 50 perc utann vettem ki a sutobol, gondoltam most mar jo lessz hagytamm hulni es kiderult folyik a kozepe.

Hasonló Receptek

Magazin