RECEPT

« vissza

Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 160
  • Elküldve: 35

Hozzávalók:

  • egy 20 cm-es tortaformához:
  • 6,5 dkg csokoládé (46 %-tej)
  • 6,5 dkg vaj
  • 8,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 db tojás
  • 3,5 dkg liszt
  • Az első túrós réteghez:
  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • reszelt narancshéj
  • 2 g zselatin
  • mazsola
  • A második túrós réteghez:
  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • reszelt narancshéj
  • 2 g zselatin
  • mazsola
  • tortadara a szóráshoz
  • A tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé (tejcsokoládés)

Elkészítés:

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük.

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az egész tojást, majd a lisztet is. Pár perc alatt simára keverjük, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét is. Egy 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük (légkeverésnél 150 fokon 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve rácsra tesszük és teljesen kihűtjük, ha kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla.

Az első túrós réteghez a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat. (Aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele.) A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós masszához keverünk.

A teljesen kihűlt tortát visszahelyezzük a formába, majd rákanalazzuk a túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a töltelék kellően megdermedjen (kb. 1 óra).

A második túrós réteghez a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat. (Aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele.) A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós masszához keverünk.

A hűtőből kivesszük a tortát, majd jól megszórjuk tortadarával. Ezután rákanalazzuk a második réteg túrós tölteléket, tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd visszahelyezzük a hűtőbe, hogy a töltelék megdermedjen (kb. 1 óra).

A csokoládébevonathoz a tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd simára keverjük. A hűtőből kivett torta tetejére csorgatjuk, majd visszatesszük pár percre a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

kgizike receptjeiből:
Snickers szelet házilag
Monte Carlo keksz
Non plus ultra (karácsonyi aprósütemény)
Fűszeres sült karfiol
Rakott karfiol II.
Raffaello golyó, ahogy Gizi készíti
Stollen (drezdai kalács)
Pikáns karfiolkrémleves
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. október 25. (csütörtök) 22:23
    Bocsanat nem ez a recept volt hanem a mascarpones turo rudi torta
Receptválogatás
Mézeskalács, bejgli, patkó
Szépen díszített mézeskalácsok és a hagyományos bejglik nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról! Legjobb receptjeinket gyűjtöttük össze!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Snickers szelet házilag Snickers szelet házilag
Erdélyi mézes krémes Erdélyi mézes krémes
Monte Carlo keksz Monte Carlo keksz
Narancsos töltött linzer Narancsos töltött linzer
Diós linzerkoszorú Diós linzerkoszorú
Marcipános-kókuszhabos linzer Marcipános-kókuszhabos linzer
Tulipános kalács Tulipános kalács
Duplacsokis-mandulás bonbon Duplacsokis-mandulás bonbon
Raffaello-torta III. Raffaello-torta III.
Kávés kókuszgolyó II. Kávés kókuszgolyó II.
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 4 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123357_karacsonyi-desszert-110.jpg 5+1 kihagyhatatlan karácsonyi desszert

Ahogy közelednek az ünnepek, még azok is receptvadászatra indulnak, akiknek az év nagy részében viszonylag kevés idejük jut a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123342_tejszines-110.jpg Tejszínesen, gazdagon

A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123334_makos-zserbo-110.jpg Keksz-kavalkád és a mákos zserbó

Mindenekelőtt egy kis magyarázattal tartozom, hogy eltűntem több mint két hétre. Az ok természetesen prózai: úgy megszaporodtak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111629_karacsonyi-menu-110.jpg Karácsonyi menük – mindenféle módon

Sokfélék vagyunk, mindenki mást és mást szeret. És igen, a karácsony is mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115145_truffel-110.jpg Saját készítésű bonbon, praliné, trüffel

A legszebb ajándék, amit a két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennénk valamelyik sablondesszertet, rokonaink, barátaink…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123322_linzerkarika-110.jpg Linzerkarika téli álomkivitelben

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123306_csok-110.jpg Csókok, puszik, puszedlik

Apró, kerek, édes, könnyű, omlós vagy épp roppanós – ellenállhatatlan és egy falatra bekapható. Ez a csók vagy más néven…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123329_laktozmentes-110.jpg Laktózérzékenység? Főzz laktózmentes tejjel az egész családnak!

Ha a Te családodban is van laktózérzékeny, biztosan elgondolkodtál már azon, főzhetsz-e neki madártejet vagy más tejes desszertet…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
előző recept
következő recept