Puha mazsolás kuglóf

Hozzávalók

  • 24 cm-es formához:
  • 35 dkg liszt
  • 4,5 dkg házi zsír
  • 2 db tojás (sárgája)
  • 1,5 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1,5-2 dl tej
  • reszelt citromhéj
  • csipet só

Elkészítés

    1. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük össze az olvasztott zsírral és a 1,5 dl langyos tejjel, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.
    2. A lisztet keverjük össze a csipet sóval, a porcukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalók tetejére. Ezután morzsoljuk rá az élesztőt, majd indítsuk el a dagasztó programot.
    3. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát.
    4. A megdagasztott tésztát azután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd kelesszük 40-45 percig.
    5. Ezután lisztezett felületen formázzuk meg, majd helyezzük bele az előzőleg kizsírozott, kilisztezett kuglóf formába. Takarjuk le egy konyharuhával, és langyos helyen kelesszük 30 percig.
    6. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40 percig, hogy szép aranybarna legyen.
    7. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a kuglóf tetejét porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin