Elkészítés: Az élesztőt 2 dl langyos tejjel és 1 evőkanál cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A vajat habosra keverjük a maradék cukorral és a tojássárgákkal. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd az élesztős keveréket, végül a lisztet. Annyi langyos tejjel dagasztjuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Végül hozzákeverjük a mazsolát (én leforráztam, hogy puhább legyen). Ezután hólyagosra keverjük. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formába öntjük, és kb. fél óra alatt konyharuhával letakarva megkelesztjük. Addigra eléri, sőt el is hagyja a forma peremét. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kezdjük sütni, majd 10 perc után lejjebb kapcsoljuk, és még fél órát sütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e. Ha kész, kiborítjuk, és meghintjük a vaníliás porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre