Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mazsolás karikafánk mandulával

Hozzávalók

  • 3 dkg mazsola
  • 3 ek rum
  • 5 dkg mandula
  • 4 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg porcukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája
  • ½ kg finomliszt
  • 1 csipet só
  • liszt a munkalapra
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1.

    A mazsolát a rumba áztatjuk kb. 2 órára. A mandulát egy sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd, miután megtisztítottuk, felaprítjuk durvább darabkákra.

    2.

    Felfuttatjuk az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 ek porcukorral és pici liszttel. Habosra keverjük a puha vajat a maradék cukorral és vaníliás cukorral. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk egyenként a tojás sárgákat is.

    3.

    A finomlisztet egy mélyebb tálba szitáljuk, beletesszük az élesztőt, a tojássárgájás masszát, a sót, a mazsolát, a mandulát és a maradék langyos tejet. Sima tésztává dagasztjuk, és 30 percig kelesztjük.

    4.

    A megkelt tésztát kinyújtjuk a lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagságúra. Szaggatunk belőle nagyjából 7 cm átmérőjű korongokat, amelyek közepébe kialakítunk lyukakat egy kisebb méretű szaggató segítségével. A fánkokat meleg helyen további 15 percig kelesztjük.

    5.

    Öntünk olajat egy edénybe vagy fánksütőbe, felforrósítjuk, majd sütjük a fánkok mindkét oldalát bő olajban, közepes hőfokon – 180 fokon – aranybarnára. Szűrőkanállal a süteményeket papírszalvétával kibélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradék eltávozhasson.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin