Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás kalácsfelfújt

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A mazsolát beáztatjuk a rumba. Összekeverjük a tejet és a habtejszínt, majd felfőzzük vaníliarúd kikapart belsejével együtt. Krémesre dolgozzuk a tojást a porcukorral, és folyamatos kevergetés mellett a vaníliás tejszínhez öntjük. Miután kihűlt, lefedve a hűtőszekrényben pihentetjük.

2.

Vékony szeletekre vágjuk a kalácsot, és mindkét oldalukat megkenjük a vajjal. A szeleteket ferdén 4 kisebb vagy egy nagy felfújtformába tesszük úgy, hogy részben fedjék egymást. A rumos mazsolával megszórjuk, és a vaníliaöntetet rámerjük. Kb. 5 percig hagyjuk állni.

3.

A formákat mély tepsibe helyezzük, majd annyi forró vizet öntünk bele, hogy 1 cm magasan álljanak benne. A tepsit 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 percig gőzöljük a felfújtat. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek