Mazsolás kalács

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 50 dkg finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • reszelt citromhéj
  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 kávéskanál só
  • a lekenéshez 1 dl tej

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat beletesszük a kenyérsütő gépbe (vagy kézzel összegyúrjuk), és meleg helyen megkelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkán alaposan átgyúrjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Hurkákat sodrunk, és hármas fonással összefonjuk, mintha csak copfot csinálnánk. A tészta végeit összenyomkodjuk, kivajazott római tálba vagy sütőformába tesszük, és megkenjük langyos tejjel. Előmelegített sütőben, 185 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

juhász katalin 4 évvel ezelőtt
nagyon finom volt meg csináltam :)
Főző Brigitta 4 évvel ezelőtt
Kedves Mirza! Tojás valóban nem kell bele, vagy csak véletlenül maradt ki?
Bordóka 6 évvel ezelőtt
Köszönöm, megcsináltam Húsvétra. Nagyon jól sikerült! Ez volt az első kalácsom.
Rozsnyai Rita 10 évvel ezelőtt
Nagyon jó a recept, minden hozzávaló a megfelelő arányban van! Mondjuk én a mazsolát beáztattam tejbe mielött belekevertem volna a tésztába, így jobban megdagadt. Jól sikerült, ajánlom mindenkinek! :)
Rozsnyai Rita 10 évvel ezelőtt
Nagyon jó a recept, minden hozzávaló a megfelelő arányban van! Mondjuk én a mazsolát beáztattam tejbe mielött belekevertem volna a tésztába, így jobban megdagadt. Jól sikerült, ajánlom mindenkinek! :)

Hasonló Receptek

Magazin