Elkészítés: A tészta hozzávalóit a mazsola kivételével a kenyérsütőgépbe teszem, és keverőprogramra állítva fél óra alatt kidolgoztatom. Először ragacsos lesz a tészta, azután kialakul, ha mégsem, kevés liszttel meg lehet hinteni.
Kiveszem a tésztát egy tálba, lefedem, és hagyom kelni 1 jó órát.
Ezután 6 felé vágom, (olajos vagy vajas kézzel) a három nagyobb szálat összefonom, a végeit aláhajtom, és beteszem kiolajozott tálba. Erre kerül a másik 3 szálból font fonás, ezt ráteszem a közepére, és a végeit egy kicsit megnyomkodom. Egész tojással lekenem, és hagyom kelni további fél órát.
A sütőt előmelegítem 190 C fokra, és szép barnára sütöm a kalácsot. Ha a teteje nagyon sülne (mert elég magasan van), akkor alufóliát teszek rá. Amikor kiveszem, langyos vízzel átkenem a tetejét, hogy megpuhuljon, és rácson hagyom kihűlni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre