Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-diós alma

MME MME
3.5/5
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk. Magházukat kivájjuk, húsukat kikaparjuk úgy, hogy kb. fél cm vastag peremük maradjon. Az alma húsát összeaprítjuk, és elkeverjük a mazsolával, a dióval.

Elkészítés: A mazsolás masszát az almákba visszatöltjük, és minden almát megszórunk 1-1 evőkanál cukorral. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és belerakjuk az almákat. Aláöntjük a bort, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A maradék cukrot az almákra szórjuk, és a forró sütőben vagy grill alatt pár perc alatt ráégetjük (karamellizáljuk) a cukrot. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük, és az almákhoz kínáljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 403 kcal

Ezek is érdekelhetnek