Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mazsolás-csokis fánk

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 1/2 dl rum
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • A sütéshez:
  • olaj (kb. 1 l)
  • Szóráshoz:
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A mazsolát alaposan megmossuk, rumba áztatjuk. A csokit lereszeljük.

    2. A vizet a margarinnal és a sóval felforraljuk, és a lisztet egyszerre beleszórjuk. Nagy lángon addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától (kb. 1 perc).

    3. Kihűtjük, és robotgéppel egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a rummal együtt a mazsolát és a csokit is hozzáadjuk.

    4. Közepesen forró olajba diónyi darabokat szaggatunk, és mérsékelt tűzön 10-12 darabonként kisütjük a fánkocskákat. Ne aggódjunk a méretük miatt, sütés közben megnőnek.

    5. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk őket.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Bgaboca
Engem is érdekelne, de négy év alatt sem válaszolt Éden, sajnálom. :(
Rencsó1990
Jónak tűnik a recept, szeretném kipróbálni, de mennyi víz kell a masszához? az kimaradt a receptből. köszi

Hasonló Receptek

Magazin