Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-csokis fánk

2 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 1/2 dl rum
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • A sütéshez:
  • olaj (kb. 1 l)
  • Szóráshoz:
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

Elkészítés: 1. A mazsolát alaposan megmossuk, rumba áztatjuk. A csokit lereszeljük.

2. A vizet a margarinnal és a sóval felforraljuk, és a lisztet egyszerre beleszórjuk. Nagy lángon addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától (kb. 1 perc).

3. Kihűtjük, és robotgéppel egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a rummal együtt a mazsolát és a csokit is hozzáadjuk.

4. Közepesen forró olajba diónyi darabokat szaggatunk, és mérsékelt tűzön 10-12 darabonként kisütjük a fánkocskákat. Ne aggódjunk a méretük miatt, sütés közben megnőnek.

5. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk őket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss