Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-citromos csirke

MME MME
3/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Felvágjuk a csirkét darabokra. Nagy serpenyőben megpirítjuk minden oldalát aranyszínűre. Mellétesszük a hagymát, azt is pirítjuk vele. Aláöntjük a bort, fedő nélkül pároljuk benne a húst, majd mikor az kicsit elpárolgott, a paradicsomot is beletesszük úgy, hogy elfedje a húst. Pár perc múlva beletesszük a citromot, a fahéjat, a mazsolát, a kakukkfüvet, a szegfűszeget. Összepirítjuk. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Amióta rábukkantam erre a receptre, ez lett az egyik kedvenc ünnepi ebédünk. Ki lehet próbálni citrom helyett naranccsal, úgy is fenséges. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss