Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-boros leves forró napokra

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat meghámozom és kicsumázom, vékony gerezdekre vágom, kisebb fazékba tesem, ráöntöm a bort, beleteszem a cukrot, felforralom.

Egy másik edényben 4 dl vizet felforralok a fűszerekkel, és kb. 10 percig főzöm, majd a fűszerektől leszűrt vizet hozzáöntöm az almához.

A keményítőt simára keverem a tejföllel és fél deci vízzel, majd a forrásban lévő almaleveshez keverem. Folytonos keveréssel még 1 percet főzöm. Kihűtöm, párszor megkeverem.

Ha teljesen kihűlt, beteszem a hűtőbe. Tálalás előtt fél dl bort keverek a jéghideg levesbe. Tetejére mazsolát hintek, és nagyon vékonyra szelt
almával díszítem.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek