Elkészítés: Az almákat meghámozom és kicsumázom, vékony gerezdekre vágom, kisebb fazékba tesem, ráöntöm a bort, beleteszem a cukrot, felforralom.
Egy másik edényben 4 dl vizet felforralok a fűszerekkel, és kb. 10 percig főzöm, majd a fűszerektől leszűrt vizet hozzáöntöm az almához.
A keményítőt simára keverem a tejföllel és fél deci vízzel, majd a forrásban lévő almaleveshez keverem. Folytonos keveréssel még 1 percet főzöm. Kihűtöm, párszor megkeverem.
Ha teljesen kihűlt, beteszem a hűtőbe. Tálalás előtt fél dl bort keverek a jéghideg levesbe. Tetejére mazsolát hintek, és nagyon vékonyra szelt
almával díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre