Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás ananászlekvár

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 70 dkg ananász (1 nagyobb, megtisztított ananász)
  • 20 dkg aranymazsola
  • 30 dkg cukor
  • 2 citrom leve
  • 1 csomag 3:1 ben zselésítő
  • 4 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra kockázott ananászt felöntjük a vízzel, és lassan legalább 20 percig forraljuk.

Botmixerrel pürésítjük, majd beleöntjük a cukor 3/4-ét, a citromlevet, a mazsolát, és tovább főzzük még egy keveset.

Közben a zselésítőt összekeverjük a maradék cukorral, és hozzáadjuk az ananászpüréhez, 5 perc forralás után üvegekbe szedjük.

Megjegyzés

Édes, nagyon finom lekvár! Gasztroajándéknak, ünnepi alkalmakra kitűnő. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss