Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mazsolás-almás rétes

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 ek olíva olaj
  • 1 ek borecet
  • 2 szelet toastkenyér
  • 1 ek vaj
  • 3 ek cukor
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek rum
  • 4-5 ek cukor
  • 0,5 tk reszelt citromhéj
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 7 dkg mazsola
  • liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

    1.

    A lisztet tálba szitáljuk és összedolgozzuk a sóval, a tojással, az olívaolaj jal, a borecettel és 4-5 ek vízzel. Ha már nem ragad a tészta, folpakba csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.

    2.

    Robotgéppel morzsásra daráljunk a toastkenyeret, majd vajon aranybarnára pirítjuk. Adjunk hozzá 3 ek cukrot, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve melegítsük, amíg a cukor el nem olvad, majd tegyük félre.

    3.

    Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. Meglocsoljuk a citromlével és a rummal. Hozzákeverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat és a mazsolát.

    4.

    A tésztát 2 részre osztjuk, és lisztezett felületen nagyon vékony lapokká nyújtjuk. A belisztezett konyharuhára helyezzük őket, és a segítségével addig nyújtjuk, amíg a tészta szinte átlátszó nem lesz.

    5.

    A vajat megolvasszuk, megkenjük vele a lapokat, majd rájuk szórjuk a cukros morzsát. Az almás tölteléket elosszuk rajtuk, majd óvatosan feltekerjük őket. A tekercsek végét megkenjük a tojásfehérjével, és finoman összenyomjuk, hogy ne tudjon kifolyni a töltelék.

    6.

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és óvatosan belehelyezzük a két rétesrudat. A tetejüket megkenjük 1-1 ek olvasztott vajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

    SÜTŐTÖKÖS-MÁKOS LUSTA ASSZONY RÉTES >>> 

    ALMÁS RÉTES EGYSZERŰEN, LEVELES TÉSZTÁBÓL >>> 

    11 POFONEGYSZERŰ, MÉGIS LÁTVÁNYOS DESSZERT, AMIVEL GARANTÁLT A SIKER >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin