Mazsolás-almás rétes

Hozzávalók

  • 20 szelethez:
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek borecet
  • 2 szelet toastkenyér
  • 1 ek vaj
  • 3 ek cukor
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek rum
  • 4-5 ek cukor
  • 0,5 tk reszelt citromhéj
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 7 dkg mazsola
  • liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

    1.

    Szitáljuk tálba a lisztet. Dolgozzuk össze 1 csipet sóval, 2 db tojással, 3 ek olívaolajjal, 1 ek borecettel és 4-5 ek vízzel. Ha már nem ragad a tészta, csomagoljuk folpakba, és pihentessük 30 percig.

    2.

    Robotgéppel daráljunk morzsásra 2 szelet toastkenyeret, majd 1 ek vajon pirítsuk aranybarnára. Adjunk hozzá 3 ek cukrot, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve melegítsük, amíg a cukor el nem olvad, majd tegyük félre.

    3.

    Hámozzunk meg, csumázzunk ki, és szeleteljünk fel 1 kg almát. Locsoljuk meg 2 ek citromlével és 2 ek rummal. Keverjünk hozzá 4-5 ek cukrot, 0,5 tk reszelt citromhéjat, 1 tk őrölt fahéjat és 7 dkg mazsolát.

    4.

    Osszuk a tésztát 2 részre, és lisztezett felületen nyújtsuk nagyon vékony lapokká. Helyezzük őket belisztezett konyharuhára, és a segítségével nyújtsuk addig, amíg a tészta szinte átlátszó nem lesz.

    5.

    Olvasszunk meg 5 dkg vajat. Kenjük meg vele a lapokat, majd szórjuk rájuk a cukros morzsát. Osszuk el rajtuk az almás tölteléket, majd óvatosan tekerjük fel őket. A tekercsek végét kenjük meg 1db tojásfehérjével, és finoman nyomjuk össze, hogy ne tudjon kifolyni a töltelék.

    6.

    Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és óvatosan helyezzük bele a két rétesrudat. Kenjük meg a tetejüket 1-1 ek olvasztott vajjal, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig.


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin