Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mazsolás-almás desszert maradék bejgliből

Hozzávalók

  • 5 dkg mazsola
  • 1/2 dl rum
  • 40 dkg szikkadt bejgli
  • 3 dl tej
  • 4 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 2 db alma
  • 10 dkg margarin (+ a formához)
  • 0,5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A mazsolát beáztatjuk a rumba. Felkockázzuk a maradék bejglit, majd egy tálba tesszük.
    2. Meglocsoljuk a tejjel, hozzáadunk 2 db tojást, a cukrot, a beáztatott mazsolát, valamint a kimagozott, felkockázott almát. Alaposan összeforgatjuk, majd margarinnal kikent, tűzálló tálba tesszük.
    3. 15 percig pihentetjük, majd megszórjuk a kockára vágott margarinnal. 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
    4. A mártáshoz felmelegítjük a tejszínt a vaníliás cukorral, majd hagyjuk kissé kihűlni. A maradék tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a langyos tejszínhez adjuk, majd folyamatosan kevergetve, forró vízgőz fölött sűrűre főzzük.
    5. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a vaníliamártáshoz forgatjuk. A bejglis desszertet a mártással tálaljuk.

      Karácsonyi diós és mákos bejgli >>> 

      PUDINGBAN SÜLT BIRSALMÁS-MÁKOS BEJGLI >>> 

    TEJSZÍNES SZELET MARADÉK TOJÁSFEHÉRJÉBŐL >>>  

Megértjük, ha negyedik nap már nem szívesen eszi a család a bejglit. Légy kreatív, ugyanis egy kis átalakítással igazi finomságokat varázsolhatsz akár maradékból is!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin