Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-almás desszert maradék bejgliből

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba. Felkockázzuk a maradék bejglit, majd egy tálba tesszük.
  2. Meglocsoljuk a tejjel, hozzáadunk 2 db tojást, a cukrot, a beáztatott mazsolát, valamint a kimagozott, felkockázott almát. Alaposan összeforgatjuk, majd margarinnal kikent, tűzálló tálba tesszük.
  3. 15 percig pihentetjük, majd megszórjuk a kockára vágott margarinnal. 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
  4. A mártáshoz felmelegítjük a tejszínt a vaníliás cukorral, majd hagyjuk kissé kihűlni. A maradék tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a langyos tejszínhez adjuk, majd folyamatosan kevergetve, forró vízgőz fölött sűrűre főzzük.
  5. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a vaníliamártáshoz forgatjuk. A bejglis desszertet a mártással tálaljuk.

    Ajánljuk még:

    Karácsonyi diós és mákos bejgli >>> 

    PUDINGBAN SÜLT BIRSALMÁS-MÁKOS BEJGLI >>> 

TEJSZÍNES SZELET MARADÉK TOJÁSFEHÉRJÉBŐL >>>  

Megértjük, ha negyedik nap már nem szívesen eszi a család a bejglit. Légy kreatív, ugyanis egy kis átalakítással igazi finomságokat varázsolhatsz akár maradékból is!

Ezek is érdekelhetnek

Friss