Elkészítés: 1. Futtassuk fel az élesztőt a meleg vízben (kb. 5 perc).
2. Egy nagy tálban keverjük össze az élesztőt, a tejet, a cukrot, a sót, a tojást, a lisztet, a vajat és a lisztet. A legegyszerűbb, ha mixerrel keverjük alacsony fordulatszámon, de fakanállal is lehet. Amikor masszává állt össze, kezdjük el gyúrni. Hagyjunk kevés lisztet a gyúrásra, hogy kevésbé tapadjon.
3. Gyúrjuk kb. 5 percig, amíg simává és rugalmassá nem válik. Kelyezzük a tésztát egy kiolajozott tálba, és fedjük le. Tegyük meleg helyre, és hagyjuk kétszeresére nőni.
4. Ha megkelt a tészta, tegyük liszttel beszórt munkafelületre, és nyújtsuk 1-1,5 cm vastagra. Szaggassuk ki fánkvágóval. Sütés előtt közvetlenül ujjunkkal lyukasszuk ki a közepét.
5. Forrósítsuk fel az olajat egy mély serpenyőben. Süssük aranysárgára a fánkokat mindkét oldalukon. Tegyük rácsra vagy papírtörlőre a fánkokat.
7. Amíg sülnek a fánkok, addig gyorsan egy egyszerű pudingot készítünk, majd habzsákba töltjük, és a leghegyesebb fejjel lyukakat szúrunk a már kisütött fánkokba, és megtöltjük pudinggal.
6. A mázhoz olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon, keverjük hozzá a porcukrot és vaníliát. Vegyük le a tűzről és kanalanként adjuk hozzá a forró vizet, amíg egy vastagabb cukormázat nem kapunk. A szín kedvéért ételszínezőt is tehetünk bele. A fánkokat kenjük meg a mázzal, a végén esetleg színes tortadíszt vagy kókuszreszeléket is szórhatunk rá.