Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mázas töltött csirke fetás sütőtökpürével

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg főtt gesztenye
  • 5 ek mazsola
  • 2 db tojás
  • 10 dkg ementáli sajt
  • frissen őrölt bors
  • 1 dl szilvalekvár vagy szőlőlekvár
  • 1 kevés olaj
  • 2 kg sütőtök
  • 8 dkg tökmag (hántolt, sótlan)
  • 15 dkg feta
  • 2-3 ek tökmagolaj
  • 1 kevés tejszín (zsíros)

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellfilét bevágjuk (ahol a legvastagabb), kihajtjuk, és kissé kiklopfoljuk, majd megsózzuk és megborsozzuk.
    2. A főtt gesztenyét pürésítjük, hozzákeverjük a mazsolát és a fél centis kockákra vágott ementáli sajtot. Megsózzuk, megborsozzuk a masszát, és óvatosan összekeverjük, nehogy a sajt összetörjön. A húsokra halmozzuk, és rolád formára feltekerjük. A külsejét megsózzuk.
    3. Kiterítünk egy akkora darab alufóliát, ami nagyobb a rudaknál, és megkenjük a középső részét egy kevés olajjal. Rátesszük a töltött húsokat, óvatosan feltekerjük, és a végét szaloncukorszerűen megcsavarjuk.
    4. Tepsibe tesszük, ujjnyi vizet öntünk alá, és 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Amikor kész, óvatosan lehántjuk a húsról a fóliát, és egy ecsettel megkenjük mindet a lekvárral. Felhevítünk egy magas falú teflonserpenyőt, és a roládokat gyorsan körbesütjük.
    5. A körethez a sütőtököt feldaraboljuk, és 200 fokos sütőben puhára sütjük. Kikaparjuk a héjából, késes robotgépbe tesszük. Pürésítés közben annyi tejszínt adunk csak hozzá, hogy sűrű legyen, ne legyen folyós, majd megsózzuk és megborsozzuk.
    6. Tálaláskor a roládokat átlósan felvágjuk. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A sütőtökpürét tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a fetát, rászórjuk a magokat és megcsorgatjuk a tökmagolajjal. Néhány szelet töltött húst teszünk mellé.

Megjegyzés

Isteni finom, igazi karácsonyi étek, mindenki kedvence :)

bluesun
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin