Elkészítés: A húst 3-4 centis kockákra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a máz alapanyagait: a mézet egy kis vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a koriandert, a sót, a cukrot, alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a húst, és hűtőben lefedve legalább 2-3 óráig hagyjuk pácolni.
A csatnihoz az olajban megfuttatjuk a mustármagokat, míg pattogni kezdenek, ekkor hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott gyömbért, az aprított chilipaprikát, enyhén lepirítjuk, majd jöhet a kockázott gyümölcs és a cukor. Alaposan összekeverjük, és hagyjuk kb. 15 percig, alkalmanként megkeverve, hogy a gyümölcs szétfőjön, és szép piros színt kapjon. A tűzről levéve kihűtjük, befőttes üvegbe tölthetjük, hűtőben 1-2 hétig eláll.
A kukoricapolentához egy serpenyőben olajat hevítünk, ezen megdinszteljük az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Erre szórjuk a csövekről levágott friss kukoricaszemeket, jól összeforgatjuk, 5 percig pirítjuk. Húsleves alappal felengedjük, és ebben főzzük puhára, krémesre. Friss aprított petrezselyemmel tálaljuk.
A húst alaposan lecsöpögtetjük, majd nyársra húzzuk a kockákat. Egy felforrósított grillserpenyőben oldalanként kb. 3-4 perc alatt készre sütjük.
A megsült sertésnyársakhoz friss polentát és szilvacsatnit kínálunk.