Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mázas sertésnyárs szilvachutney-val és friss kukorica polentával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg sertéslapocka csont nélkül
  • A mázhoz:
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kis fej hagyma apróra vágva vagy lereszelve
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • A szilvachutney-hoz
  • 50 dkg magozott szilva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustármag
  • 1,5 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 friss piros chili
  • 1,5 evőkanál lime-lé
  • A kukorica polentához:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 4 cső morzsolt kukorica
  • 2,5 dl csirkehús alaplé
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A húst 3-4 centis kockákra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a máz alapanyagait: a mézet egy kis vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a koriandert, a sót, a cukrot, alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a húst, és hűtőben lefedve legalább 2-3 óráig hagyjuk pácolni.

    A csatnihoz az olajban megfuttatjuk a mustármagokat, míg pattogni kezdenek, ekkor hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott gyömbért, az aprított chilipaprikát, enyhén lepirítjuk, majd jöhet a kockázott gyümölcs és a cukor. Alaposan összekeverjük, és hagyjuk kb. 15 percig, alkalmanként megkeverve, hogy a gyümölcs szétfőjön, és szép piros színt kapjon. A tűzről levéve kihűtjük, befőttes üvegbe tölthetjük, hűtőben 1-2 hétig eláll.

    A kukoricapolentához egy serpenyőben olajat hevítünk, ezen megdinszteljük az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Erre szórjuk a csövekről levágott friss kukoricaszemeket, jól összeforgatjuk, 5 percig pirítjuk. Húsleves alappal felengedjük, és ebben főzzük puhára, krémesre. Friss aprított petrezselyemmel tálaljuk.

    A húst alaposan lecsöpögtetjük, majd nyársra húzzuk a kockákat. Egy felforrósított grillserpenyőben oldalanként kb. 3-4 perc alatt készre sütjük.

    A megsült sertésnyársakhoz friss polentát és szilvacsatnit kínálunk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin