Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes keksz

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg méz
  • 25 dkg vaj
  • 4 ek citromlé
  • 6 db tojás
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • gyömbér
  • citrom
  • A díszítéshez:
  • 1 db tojás (fehérje)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk citromlé vagy ecet

Elkészítés

    1. A mézet felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, az őrölt fahéjat, az őrölt szegfűszeget, a gyömbért, a reszelt citromot, a citromlevet, a tojásokat, a szódabikarbónát, porcukrot, és végül a lisztet, és egy tálban összekeverjük, majd kézzel átgyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy éjszakára a hűtőszekrényben pihentetjük.
    2. Felhasználáskor egy-egy nagyobb darabot kiveszünk belőle, és kb. 3mm-esre nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben 170C-fokon kb. 10 percig sül.
    3. Ha nem akarjuk díszíteni, akkor lekenhetjük tojással a sütés előtt. Ha mázzal akarjuk díszíteni nem kell rá tojás, mert a tojástól egy kicsit púposabb lesz , és így a máz is lecsoroghat róla, illetve nem tapad meg kellően. Ha kihűl, akkor lehet díszíteni. A díszítő mázhoz összekeverjük a tojásfehérjét, a cukrot és a citromlevet, majd addig habosítjuk, ameddig fényes, és kemény masszát kapunk. Ezzel díszítjük a süteményt.

    MÉG TÖBB ISTENI KEKSZ RECEPT >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin