Elkészítés: A gyümölcsöt és a mazsolát beáztatjuk a rumba.
A vajat a porcukor felével, a vaníliás cukorral, a citrom héjával, a 6 tojás sárgájával habbá verjük. Hozzáadjuk a mákkal elkevert lisztet. A mazsolát
és a gyümölcsöt is belekeverjük. A maradék cukrot a tojásfehérjével habbá verjük. Hozzávegyítjük az alaptésztához.
Kikent, lisztezett formába öntjük. Ha tortaformában sütjük, akkor kb. 50 perc alatt sül meg. Ha kihűlt, megkenjük barackdzsemmel.
A cukormázhoz valókat összekeverjük, és a torta tetejére halmozzuk. Langyos sütőben szárítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre