Keress receptre vagy hozzávalóra

Mázas csirkemell újhagymával töltve

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 3 ek olaj
  • 1 ek szezámolaj
  • 2 csomag újhagyma
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 ek almaecet
  • 3 ek cukor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk étkezési keményítő
  • bors
  • víz

Elkészítés

    1. Egy serpenyőbe öntjük a szójaszószt, a szezámolajat, az ecetet, a cukrot, a sót és a borsot. Alacsony lángon összefőzzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kb. 0,5 dl vizet. Egészben beletesszük a megtisztított újhagymákat. Pároljuk 3-4 percig, majd kiszedjük, és félretesszük.
    2. A csirkemellet felszeleteljük, és kiklopfoljuk, majd megsózzuk és megborsozzuk. Egy szelet csirkemell egyik oldalára 2 szál párolt újhagymát helyezünk, és feltekerjük a húst, és fogvájóval rögzítjük.
    3. A maradék mártást visszatesszük a tűzre, és besűrítjük a 3 evőkanál vízzel kikevert keményítővel.
    4. Grillen vagy grillserpenyőben (ha serpenyőben készül, akkor kevés olajon) közepes hőfokon megsütjük a csirketekercseket. Közben a szósszal kenegetjük. Burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés

Ha marad, akkor mindenképpen a szószt tálaljuk a hús mellé, mert minden cseppért kár! :)

Saját receptvideó: https://youtu.be/e1wmKdOxwsI

szilviamalmos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin