Egy serpenyőbe öntjük a szójaszószt, a szezámolajat, az ecetet, a cukrot, a sót és a borsot. Alacsony lángon összefőzzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kb. 0,5 dl vizet. Egészben beletesszük a megtisztított újhagymákat. Pároljuk 3-4 percig, majd kiszedjük, és félretesszük.
A csirkemellet felszeleteljük, és kiklopfoljuk, majd megsózzuk és megborsozzuk. Egy szelet csirkemell egyik oldalára 2 szál párolt újhagymát helyezünk, és feltekerjük a húst, és fogvájóval rögzítjük.
A maradék mártást visszatesszük a tűzre, és besűrítjük a 3 evőkanál vízzel kikevert keményítővel.
Grillen vagy grillserpenyőben (ha serpenyőben készül, akkor kevés olajon) közepes hőfokon megsütjük a csirketekercseket. Közben a szósszal kenegetjük. Burgonyapürével tálaljuk.