Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mázas csirke pirított gombával

Hozzávalók

Elkészítés

 

1.

A csirkéket sózzuk, borsozzuk. Jól fűszerezzük körbe mindenhol. Ezután készítsük el a mázat: olvasszuk fel a vajat és keverjük el benne a lekvárt, mézet, csilit, rozmaringot, majoránnát és a 4-5 evőkanál olívaolajat.

2.

Fektessük le a csirkedarabokat a tepsibe. Öntsük alá a fél doboz sört. Kenjük rá a máz felét. Takarjuk le alufóliával vagy sütőpapírral. Süssük 45 percet 220 fokon.

3.

Amíg sül, vegyünk elő egy wokot vagy serpenyőt és pirítsuk meg a gombákat. Pirítás előtt szórjuk meg sóval, borssal, petrezselyemmel és fokhagymával. Öntsünk alá olívaolajat, hogy ne égjen le.

4.

45 perc után vegyük ki a csirkét a tepsiből. Kenjük meg a maradék mázzal. Fólia nélkül pirítsuk addig, amíg a bőrre karamellizálódik a máz.

Megjegyzés

Perverz csirkének indult, de nem sikerült egész tanyasi csirkét beszereznem, ezért elkészítettem az alapreceptet anélkül, hogy a csirkét ráhúztam volna a sörös dobozra. Jó étvágyat! - gaspaka

Ezek is érdekelhetnek

Friss