Mázas csirke pirított gombával

Hozzávalók

  • 2 db egész csirke
  • 2 db egész csirkecomb
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi bors
  • 4 ek lekvár
  • 4 ek méz
  • 1 késhegynyi chili
  • 1 szál rozmaring
  • 1 tk majoránna
  • 1 doboz sör
  • 10 dkg gomba
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 szál petrezselyem
  • 4 ek olvasztott vaj
  • 2 ek olivaolaj

Elkészítés

     

    1.

    A csirkéket sózzuk, borsozzuk. Jól fűszerezzük körbe mindenhol. Ezután készítsük el a mázat: olvasszuk fel a vajat és keverjük el benne a lekvárt, mézet, csilit, rozmaringot, majoránnát és a 4-5 evőkanál olívaolajat.

    2.

    Fektessük le a csirkedarabokat a tepsibe. Öntsük alá a fél doboz sört. Kenjük rá a máz felét. Takarjuk le alufóliával vagy sütőpapírral. Süssük 45 percet 220 fokon.

    3.

    Amíg sül, vegyünk elő egy wokot vagy serpenyőt és pirítsuk meg a gombákat. Pirítás előtt szórjuk meg sóval, borssal, petrezselyemmel és fokhagymával. Öntsünk alá olívaolajat, hogy ne égjen le.

    4.

    45 perc után vegyük ki a csirkét a tepsiből. Kenjük meg a maradék mázzal. Fólia nélkül pirítsuk addig, amíg a bőrre karamellizálódik a máz.

Megjegyzés

Perverz csirkének indult, de nem sikerült egész tanyasi csirkét beszereznem, ezért elkészítettem az alapreceptet anélkül, hogy a csirkét ráhúztam volna a sörös dobozra. Jó étvágyat!

Gáspár Kata
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin