Elkészítés: Na, most próbáljuk ki az újonnan beszerzett óriás palacsintákat produkáló sütőapparátot. Kellő drukkal felver a tojásokat, rázúdít a lisztet, bele az olaj, a só, majd részletekben hozzáadva simára kever a tejjel. Lefed, 1 óra pihenésre félretesz.
A mogyorós krémet annyi tejszínnel kever el, hogy lazább, könnyen kenhető legyen, de még ne folydogáljon szerteszét.
A langyos vízben 5 percig áztatott mazsolát leszűr, tiszta konyharuhával leitat róla a nedvességet és beáztat az alkoholba. Amikor megduzzad, leszűr, félre, csöpörészni.
Ha letelt a tésztapihi ideje, bekapcsol a sütőt, míg melegszik, átkever a tésztát, belekészít a legméretesebb merőkanalát.
1,5 kanálnyi adagokban kisüt a palacsintákat (legnagyobb lehetséges átmérő 34 cm, megmértem, nem kispályás), sorban óriástálra zuttyant.
Töltésnél c s a k a palcsik felét megken a krémmel, megszór mazsolával, hint rá darált mogyorót, ráhajt az üres felét, ismét félbehajt háromszögre, és máris tálalhat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre