Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mátravidéki lakodalmas tészta

MME MME
3/5
75 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg rétesliszt
  • 2 dkg élesztő
  • kevés tej
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • A tálaláshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg mák
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a tojással, csipetnyi sóval és annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Végül beledagasztjuk az olvasztott vajat.

Kinyújtjuk, szorosan összetekerjük, mint a bejglit, aztán ismét vékonyra nyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és gyűrű alakú tésztákat formázunk belőle.

Kikent sütőlemezre egymás mellé fektetjük, és a sütőben ropogósra sütjük. A tepsiről levéve a gyűrűket egy pillanatra forró vízbe dobjuk, szűrőkanállal kiemeljük, olvasztott vajba mártjuk, megszórjuk cukros darált mákkal, és forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek