Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a tojással, csipetnyi sóval és annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Végül beledagasztjuk az olvasztott vajat.
Kinyújtjuk, szorosan összetekerjük, mint a bejglit, aztán ismét vékonyra nyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és gyűrű alakú tésztákat formázunk belőle.
Kikent sütőlemezre egymás mellé fektetjük, és a sütőben ropogósra sütjük. A tepsiről levéve a gyűrűket egy pillanatra forró vízbe dobjuk, szűrőkanállal kiemeljük, olvasztott vajba mártjuk, megszórjuk cukros darált mákkal, és forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre