Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mátrai vaddisznótokány kapros túrógombóccal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg vaddisznócomb
  • 10 dkg juh túró
  • 10 dkg tehéntúró
  • 10 dkg konzerv kukorica
  • 10 dkg erdei gomba keverék
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg búzadara
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • kakukkfű
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: Zsíron a csíkokra vágott szalonnát kissé kisütjük, a hozzátett hagymával és a vadhúscsíkokkal megpároljuk, zsírjára sütjük, fűszerpaprikával, lisztel megszórjuk, elkeverjük, kevés vízzel felöntjük, pároljuk, ha szükséges, folyamatosan adagolunk hozzá kevés vizet.

    Mielőtt kész, beletesszük az erdei gombát, és tovább pároljuk. A kukoricát is hozzátesszük, rövid ideig pároljuk, tejföllel, tejszínnel és a kapor felével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük.

    Elkészítjük a kapros túrógombócot: a beáztatott, kinyomkodott zsemlét a túróval, a búzadarával, a kapor másik felével, a vajjal, a tojással jól összedolgozzuk, és fél órát pihentetjük. Gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük.

    A vaddisznótokányt a gombócokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin