Mátrai borzaska

default user icon
3 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell vagy sertéskaraj
  • 3 közepes szem krumpli
  • 4-5 fokhagyma
  • 3 tojás
  • 6-7 evőkanál liszt a masszához
  • olaj a sütéshez
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • őröltbors
  • kis adag liszt a panírozáshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplikat megpucolom, és apró lyukú sajtreszelőn lereszelem. Hozzáadom a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, ízesítem sóval, borssal majd félreteszem kicsit pihenni, hogy kicsit összeérjen.

    A húst megtisztítom, szeletekre vágom, és nem túl vékonyra kiklopfolom. Kicsit megsózok minden szeletet, először lisztben, majd a krumplis masszában jó alaposan megforgatom. Majd serpenyőben közepes lángon olajban megsütöm. Ha szép aranybarna, papírtörlőn lecsöpögtetem.

    A húsok tetejét megkenem fokhagymás tejföllel, és megszórom reszelt sajttal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Csilla 4 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nem szoktam olajban sütni ételeket, de ezt a receptet már régóta ki szeretném próbálni. Tudnátok segíteni, hogy mennyi olajra van szükség, honnan lehet tudni, hogy jó hőmérsékletű-e már az olaj és kb. hány percet kell sütni? Köszönöm! Egy lelkes kezdő:)
Kaulics Angelika 4 évvel ezelőtt
isteni!
Domján Csilla 5 évvel ezelőtt
Annyira nagyon finooooom! köszönjük :)

Hasonló Receptek

Magazin