Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mátrai borzaska másképp

5/5

Hozzávalók

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 dl tej
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 db burgonya
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • liszt
  • étolaj a sütéshez
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    1. A húst kiklopfoljuk, megsózzuk. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk. A húst a fokhagyma felével együtt a tejbe áztatjuk. Egy órát állni hagyjuk, de ez lehet akár egy egész éjszaka is.
    2. A sajtot lereszeljük. A burgonyát megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
    3. A húst lecsepegtetjük, majd a tejből a tojással, némi borssal, a reszelt burgonyával és a liszttel sűrű masszát keverünk. (Annyi lisztet tegyünk bele, hogy egy sűrűbb palacsintatészta-állagot kapjunk.) A húst beleforgatjuk egy kevés lisztbe, majd a masszába, és forró, bő olajban kisütjük.
    4. A tejfölt elkeverjük a maradék apróra vágott fokhagymával és egy kis sóval. Tálalásnál a fokhagymás tejfölből a húsra teszünk, majd reszelt sajtot szórunk rá.

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! 

    BAKONYI, BÁCSKAI ÉS HARCSAPAPRIKÁS - ÍME A 3 KEDVENC MAGYAROS KAJÁNK! 

    SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: PULYKABRASSÓI, TAVASZIASAN 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek