Mátrai borzas krokettel

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • liszt
  • olaj
  • 2 tojás
  • 1 kg krumpli
  • fokhagyma
  • tejföl
  • 30 dkg félkemény vagy kemény sajt
  • A kroketthez:
  • 1 kg krumpli
  • 1,5 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A csirkemellet előző este felszeleteljük, sóval, borssal, fokhagymával egymásra pakolva, hűtőben pihentetjük.
    2. Krumplit megpucoljuk, lemossuk, és nagy lyuku reszelőn lereszeljük. Liszttel, tojással, sóval, borssal és fokhagymával sűrű palacsintatésztát keverünk.
    3. A csirkemelleket lisztbe, majd a tésztába nyomkodjuk, ha nem maradna rajta, rákanalazzuk. Forró olajban aranybarnára sütjük.
    4. A kroketthez a krumplikat sós vízbe megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, sóval,tojással, liszttel összekeverjük.Vizes kézzel gombócokat formázunk, prézlibe hempergetjük, és forró olajban kisütjük.
    5. Tálaláskor a húsra nagy kanál tejfölt teszünk, és reszelt sajttal megszórjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek