A palacsintához a lisztet, a matcha port, a porcukrot és sót elvegyítjük, majd a tojásokkal, a tejjel és szénsavas ásványvízzel csomómentesre keverjük. Legalább fél óráig állni hagyjuk. Az idő letelte után a masszát átkeverjük, és ha szükséges, ásványvíz hozzáadásával javíthatunk az állagán.
A töltelékhez a cukorból, a vízből, a citromléből és frissen reszelt gyömbérből 15-20 perc alatt közepes hőfokon szirupot főzünk, majd átszűrjük.
A körtéket megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, és apró darabokra vágjuk. A körtéket serpenyőbe tesszük, majd a már elkészült gyömbérszirupot hozzáadva magas hőfokon 2-3 perc alatt roppanósra pároljuk, végül kihűtjük.
A hideg habtejszínt a porcukorral és habfixálóval habbá verjük.
A szobahőmérsékletűre hűlt palacsintákat a tejszínhabbal megkenjük, gyömbéres körtével tálaljuk.