Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Matcha teás biscotti fehér csokoládéval

Hozzávalók

  • 24 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db egész tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 ek tejszín
  • 1 tk matcha zöldteapor
  • 6 dkg puha vaj
  • 5 dkg fehércsoki-pasztillák vagy fehér csoki apróra kockázva
  • 1 ek aranymazsola
  • 1 ek pisztácia
  • 1 ek mogyoró
  • 1 tk mandula aprítva
  • A mártogatáshoz:
  • 10 dkg fehér csoki
  • 2 ek olaj

Elkészítés

    1. A lisztet, a porcukrot, a tojást, a tojásfehérjét, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tejszínt, a matchaport, a vajat, a fehér csokit, a mazsolát, a pisztáciát, a mogyorót és a mandulát egy robotgép táljába töltjük, és összedolgozzuk.
    2. A tésztából két rudat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőbe tolva félig megsütjük.
    3. Ezután kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk a tésztákat, majd ferdén felszeletelve, lapjára fordítva újra visszahelyezzük a sütiket sütőbe, és további 10 percig sütjük őket. Hagyjuk kihűlni.
    4. Amikor kihűltek, gőz felett megolvasztott fehér csokiba mártjuk a szeletek felét, majd egy papírral bélelt tálcára tesszük őket, és a hűtőbe tesszük dermedni, hogy a csoki megkössön rajta. 

Megjegyzés

Ezt a kétszersültet Toszkánában desszertborba vagy limoncellóba mártva fogyasztják az ebéd záró akkordjaként. Különlegessége a matchában rejlik, no meg a sok finom olajos magvakban.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin