Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés-túrós torta sok gyümölccsel

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • pici só
  • 20 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2,5 dl habtejszín
  • 7 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 csepp triple sec aroma
  • 2 csomag habfixáló
  • 13 db babapiskóta
  • Valamint:
  • 50 dkg eper
  • 4 db kivi
  • 15 dkg áfonya
  • 1 barack konzerv
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag tortazselépor
  • 3 kanál lekvár
  • pici kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrom, és egy kapcsos tortaformába nyomkodom. 170 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöm.

A krémhez a mascarponét a túróval, 1 csomag habfixálóval, a porcukorral, a citromhéjjal, a triple sec aromával géppel 4 percig keverem. A gyümölcsökből díszítésnek félreteszek pár szemet, a többit felszeletelve a túrós krémbe forgatom óvatosan. A habtejszínt a cukorral és a másik csomag habfixálóval kemény habbá verem (géppel), és óvatosan beleforgatom a mascarponés-túrós-gyümölcsös keverékbe, beteszem a hűtőbe.

Ha kihűlt a tészta, a kapcsos formában hagyjuk, és körbebéleljük vékony fóliával (befőző), és 3 kanál lekvárral megkenjük. Erre halmozzuk a krém felét, befedjük babapiskótával, majd a maradék krémet ráhalmozzuk. A tetejét gyümölcsökkel díszítjük, és vékonyan tortazslét húzunk rá /1/2 tortazselépor, 1 dl víz, 1 perc a mikróba, kevergetni, hűlni hagyni és bekenni, de csak a gyümölcsöket/. Hűtőbe 4-5 órát kell dermedni hagyom, majd a tortakarimát leveszem, kókuszreszelékkel beszórom az oldalát, és tálalom.

Megjegyzés

Az áfonya elég drága, úgyhogy azt bármilyen karakteres gyümölccsel (málna pl.) ki lehet váltani. Cukorból lehet többet használni.
Sütni csak az alsó lapot kell, ezért nagyon egyszerű az elkészítése. Tartsuk be a 4-5 órás hűtést a szeletelés előtt, mert annyi kell a tökéletes dermedéshez.
A névnapomra leptem meg magam ezzel a finom édességgel. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek