Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés-túrós piskóta csokiöntettel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 40 dkg túró
  • 20 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A csokiöntethez:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál víz

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 160 Cº-ra.

A 6 tojás sárgáját, a cukrot és a kakaót habosra keverjük. Ezután belerakjuk a lisztet, és nagyon óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket, majd tűpróbáig sütjük.

A krém hozzávalóit krémesre keverjük.

Amint a piskóta elkészült, hagyjuk, hogy kicsit hűljön, majd rákenjük a krémet, és ismét berakjuk a sütőbe. Nem szabad sokáig sütni, nehogy a piskóta megégjen alatta!

Miután a sütéssel megvagyunk, érdemes várni pár órát, és csak utána folytatni, így nagyon jól megszilárdul a krém.

A csokiöntethez a vajat és az apróra tört csokoládét kis lángon vagy mikróban összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a vizet, majd alaposan összekeverjük, és elosztjuk a krémen. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss