Elkészítés: A körtéket meghámozzuk, majd a magházukat kivágjuk, kiskanállal mélyedést vájunk. Citrommal kicsit megcsepegtetjük, hogy ne barnuljon meg.
A mascarponét, a túrót, a reszelt citromhéjat és az ízlés szerinti mennyiségű cukrot jól kikeverjük. A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd 6 db egyforma méretű téglalapot vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé helyezzük.
Ezután a körtéket megtöltjük a mascarponés-túrós keverékkel, és a tésztára fordítjuk úgy, hogy a töltelék kerüljön alulra. A mézet felolvasztjuk, és a körtéket megkenjük vele, majd porcukorral is megszórjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre