Mascarponés torta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre dió vagy mogyoró (akár vegyesen is)
  • 1 bögre tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 3 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin
  • eper- vagy málnalekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojást, a margarint, a vaníliás cukrot és a cukrot habosra keverjük. Majd felváltva hozzáadunk tejet és a sütőporral összekevert lisztet. Csomómentesre keverjük, a végén a diót is belekeverjük. Kivajazott, lisztezett tortafomába töltjük, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon 35-40 percig sütjük, szép barnára.

    Miután kihűlt, 2 részbe vágjuk.

    A krémhez a tojássárgát, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra verjük, majd belekeverjük a mascarponét. A zselatint kevés vízzel felmelegítjük, addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és még melegen a mascarpones krémhez keverjük. A tejszínt keményre verjük, és óvatosan a mascarponekrémbe forgatjuk.

    Az alsó lapot vastagon megkenjük lekvárral és a mascarponekrém felével, majd ráhelyezzük a következő lapot, amit szintén megkenünk lekvárral, és a maradék krémmel bevonjuk az egész tortát. Tetejére díszítésnek csokidarát szórtam, de akár tortabevonó csokival is lehet díszíteni.

Megjegyzés

Csináltam már úgy is ezt a tortát, hogy nem lekvárt, hanem meggyet raktam a krémbe, úgy is nagyon finom.

MiA
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin