Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mascarponés-szőlős pitetorta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg leveles tészta
  • 5 dkg liszt a szóráshoz
  • 50 dkg mascarpone krémsajt
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília
  • 25 dkg nagyszemű piros szőlő

Elkészítés

    Elkészítés: A leveles tésztát nyújtsuk vékonyra, majd béleljük ki vele egy 22-24 centi átmérőjű kerek tortaformát úgy, hogy a széle kissé túllógjon. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

    A töltelékhez a mascarpone krémsajtot a cukorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliarúd kikapart belsejével keverjük ki. Öntsük a tésztával bélelt formába, simítsukel. A megmosott, leszemezett és félbevágott szőlőszemekkel rakjuk ki a sütemén tetejét, a túllógó tésztát hajtsuk vissza.

    Előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt süssük szép pirosra. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd cikkekre vágva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin