Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mascarponés-szilvás lepény

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 40 dkg szilva
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tk rum
  • fahéj (ízlés szerint)
  • 2 ek cukor

Elkészítés

    1. A vajat habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a csipet sót, majd tovább keverjük a mascarponével, tojásokkal. Beletesszük a tejfölt, a vaníliás cukrot, a rumot, legvégül pedig a sütőporral elkevert lisztet.
    2. Ezt a masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe, majd megszorjuk felaprított szilvával. Két evőkanál cukorban elkeverjük a fahéjjat, majd meghintjük vele a lepény tetejét. Előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük. 

    MÁKOS-SZILVALEKVÁROS LEPÉNY >>> 

    FETASAJTOS CSICSERIBORSÓ LEPÉNY OLÍVABOGYÓ-PÁSTÉTOMMAL >>> 

    VIRSLIS-TÚRÓS LEPÉNY >>> 

Megjegyzés

Pillanatok alatt, bármilyen gyümölccsel elkészíthető ez a süti.

Scsilluka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin