Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés süti

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 1 kanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás krémpor
  • 3 dl tej
  • 5-6 evőkanál cukor
  • A tetejére:
  • kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: 1. A piskótához válasszuk szét a tojásokat, a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan - fakanál segítségével - dolgozzuk őket össze, vigyázzunk, hogy a tojáshab ne törjön össze, majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is szórjuk bele, forgassuk össze.

2. Melegítsük be a sütőt 180 fokra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük a masszát. Kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára. A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól. A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.

3. Míg sül a piskóta, a krémhez a vaníliás krémport a cukorral és a tejjel keverjük simára, majd keverjük beke a mascarponét is.

4. Amikor a piskóta kihűlt, simítsuk el egyenletesen a krémet a tetején, szórjunk rá kakaóport, és tegyük hűtőbe 1-2 órára tálalás előtt.

Megjegyzés

Mi a piskótára öntöttünk egy kis kávét, hogy minél jobban hasonlítson a tiramisura. - Naniita

Ezek is érdekelhetnek

Friss